Korece Öğrenmek İsteyenlere Dizi Önerileri

Korece Öğrenmek İsteyenlere Dizi Önerileri

Korece öğrenmek isteyenlere dizi önerileri

Son yıllarda Korece öğrenmek özellikle gençler arasında oldukça popüler. Bunun en önemli sebeplerinden biri de şüphesiz Kore dizileri. Sadece Türkiye’de değil birçok batı ülkesinde de popüler olan Kore dizileri sayesinde Koreceye olan merak da gün geçtikçe artış gösteriyor. Korece öğrenmek için dizi izlemek tek başına yeterli olmasa da bilinçli bir şekilde izlendiğinde oldukça etkili bir yöntem.

Korece öğrenmek için dizi öneri listemize başlamadan önce kendi kendine Korece öğrenmek için bu dizileri izlerken nelere dikkat etmeliyiz göz atalım.

 

Korece öğrenmek için dizi nasıl izlenmeli?

Korece öğrenmek için dizi izlemek etkili bir yöntemdir. Ancak, dizi izlerken birkaç noktaya dikkat etmekte fayda var. İzlerken öğrenme odaklı olursanız aldığınız verim büyük ölçüde değişecektir. Şimdi faydalı olabilecek birkaç yönteme bakalım.

Alt yazıları kullanın – Genelde dil öğrenirken alt yazı açmadan izlemeniz tavsiye edilir ancak başlangıç seviyesinde alt yazıları okumak faydalıdır. Bilmediğiniz kelimelere denk geldikçe durdurup karşılıklarını tekrar edebilirsiniz.

Not alın – Dil öğrenmenin en etkili yöntemlerinden biri de not almak ve bol bol tekrar etmektir. Dizi izlerken fark ettiğiniz yeni kelimeleri veya deyişleri mutlaka not alın ve diziyi bitirdikten sonra tekrar edin.

Seviyenize uygun dizi seçin – Başlangıç seviyesindeyseniz tarih ve politika gibi ağır konular yerine günlük hayata dair konuları olan dizileri tercih edebilirsiniz. 

Cümleleri tekrarlayın – Hoşunuza giden cümle kalıplarını yüksek sesle tekrar edin. Faydaklı bir telaffuz çalışması olacaktır.

 

Şimdi en çok sevilen Kore dizilerine göz atalım.

 

En Popüler Kore Dizileri

 

1. Squid Game

 

Para sıkıntısı çeken yüzlerce oyuncu, çocuk oyunlarında yarışmaları için aldıkları tuhaf daveti kabul eder. İçeride onları cazip bir ödül ve ölüm riski beklemektedir. Başrollerde Lee Jung-jae ("Chief of Staff") ve Park Hae-soo ("Prison Playbook") ile şiddet içerikli bir insanlık sınavı.

 

2. It's Okay To Not Be Okay

 

Psikiyatri kliniğinde hasta bakıcı olarak Moon Kang-Tae (Kim Soo Hyun) annesini küçük yaşta kaybetmiştir ve otizmli abisine göz kulak olmak zorunda kaldığı zorluklarla dolu bir hayatı vardır.

Ko Moon-Young (Seo Ye-Ji) antisosyal kişilik bozukluğu olan bir masal yazarıdır. 

Tanışıklıkları çocukluk yıllarına dayanan bu iki yalnız kalp hayata karşı zırhlarını giymiş ve duygularını bastırmak zorunda kalmıştır. Beraber zorlukların üstesinden gelmeye çalışırken kayıp ruhlarını ve gerçek kimliklerini yeniden bulacaklardır.

 

3. The Flower Of Evil

 

Dizi, karanlık geçmişini gizleyen ve başka birinin kimliği altında yaşayan bir adam (Lee Joon-Gi) ile o adamın (kocasının) peşine düşen bir dedektifin (Moon Chae-Won) etrafında dönmektedir.

 

4. Mr. Sunshine

 

1900'lü yılların başında, Kore'nin Japon işgalinden (1910-1945) önceki dönemde geçmektedir. ABD'nin 1871 tarihinde Joseon'daki seferi sırasında, Joseonlu bir çocuk bir Amerikan savaş gemisi tarafından kurtarılır ve Amerika'ya götürülür. Bir yetişkin olduğunda Joseon'a geri döner.

 

5. Reply 1988

 

1988 yılında geçen bir dönem dizidir. 

Hyeri, Ryu Joon Yul, Park Bo Geum, Lee Dong Hwi, Go Kyung Pyo aynı mahallede yaşayan 4 arkadaştır. Çok yakın olan bu 4'lünün aileleri arasında da çok yakın komşuluk ilişkileri vardır. Serinin diğer dizileri olan Reply 97 ve Reply 94'te de olduğu gibi bu dizinin heyecan noktası da "Koca kim" sorusunun cevabını aramaktır. 

 

6. Crash Landing on You

 

Dizi, bir Güney Koreli kadın ile bir Kuzey Koreli adamın arasındaki aşk hikâyesini konu almaktadır. Güney Kore'deki bir holdingin mirasçısı olan Yoon Se-Ri (Son Ye-Jin) yamaç paraşütü yaparken sert rüzgar nedeni ile Kuzey Kore'ye acil iniş yapmak zorunda kalır.

 

7. Boys Over Flowers

 

Kuru temizlemecilik yapan, geçim sıkıntısı içindeki bir ailenin neşeli, gururlu ve dürüst kızı olan Geum Jan-di, çok küçük ve elit bir azınlığın eğitim görme şansı yakaladığı Shinhwa lisesine yaptığı bir teslimat sırasında intihar etmek üzere olan bir öğrencinin hayatını kurtarır.

 

8. Goblin (Guardian: The Lonely and Great God)

 

Bir goblin olan Kim Shin (Gong Yoo) ölümsüz hayatını sonlandırmak için insan bir geline ihtiyacı vardır. Bir gün, amnezyadan (hafıza kaybı) muzdarip olan bir ölüm meleği (Lee Dong-Wook) ile tanışır ve birlikte yaşamaya başlar. Onlar birlikte ölmüş insanları bu dünyayı terk ederken uğurlarlar.

 

9. Sky Castle

 

Sky Castle  dizide bir yer, bir sitenin ismi olarak geçiyor. Tüm olaylar da bu sitenin içindeki insanların etrafında dönüyor. Bu sitede zengin ve doktor olan bir kesim yaşıyor. Bu aileler için başarı her şeyden önemli. Dizi boyunca ailelerin çocuklarıyla etkileşimini görüyoruz. Ve aslında dizi bu sitede büyük bir olayın yaşanmasıyla patlıyor ve ilerliyor.

 

10. Vincenzo

 

Vincenzo Cassano, İtalyan mafya ailesi tarafından evlat edinilmiştir. Cassano ailesinin danışmanlığını yapan Vincenzo, bazı anlaşmazlıklardan dolayı İtalya’yı terkedip Güney Kore’ye dönmek zorunda kalır. Orada da devletin adeleti dağlayamadığı kişilere sava açarak kendi adaletini sağlamaya çalışacaktır.

 

Umarız listemizi keyifli bulmuşsunuzdur. Korecenizi geliştirmek için dizi izlemek güzel bir alternatifken tek başına yeterli değil. Gramer kurallarına hâkim olmak, kelime hazinenizi arttırmak da konuşmanızı geliştirecek, ana dili Korece olan birini duyduğunuzda daha iyi anlamanıza ve iletişim kurmanıza yardımcı olacaktır. Bu konuda faydalı olacak Korece yayınlarımızı buradan inceleyebilirsiniz.

 

Etiketler: korecediziler
Ocak 23, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR