İngilizce Alt Yazılı Dizi İzleyerek İngilizcenizi Geliştirin - 10 Netflix Dizi Önerisi

İngilizce Alt Yazılı Dizi İzleyerek İngilizcenizi Geliştirin - 10 Netflix Dizi Önerisi

İngilizcenizi Geliştirmeniz için En İyi 10 Netflix Dizisi

 

Son yıllarda birçoğumuz boş zamanımızı dizi izleyerek değerlendiriyoruz. Dizi izlemek sadece eğlenceli bir aktivite değil aynı zamanda farklı bilgiler edinmek ve yabancı dilinizi geliştirmek için de oldukça faydalı.

İngilizceyi geliştirmenin belki de en önemli yöntemlerinden biri İngilizceye maruz kalmak. Hepimizin sık sık yurt dışına gitme, orada yaşama veya ana dili İngilizce olan biriyle sohbet etme fırsatı olmayabilir. Neyse ki, diziler imdadımıza yetişiyor. Gramer kurallarını öğrenmek ne kadar önemliyse konuşabilmek ve konuşulanı anlamak da o kadar önemli. Dizileri izlerken konuşmalara kulak kesilmenizi tavsiye ederiz. Bilmediğiniz kalıpları geri alıp tekrar tekrar dinlemeye ve aklınızda tutmaya çalışın. Eğer imkanınız varsa alt yazıları da bazen İngilizce açmanız faydalı olacaktır.

Patlamış mısırlarınızı şimdiden hazırlayın ve listemizi okuduktan sonra kendinize uygun olan diziyi seçip öğrenmeye başlayın!

 

1. Breaking Bad

 

İngilizcenizi geliştirebileceğiniz yabancı diziler listemize efsanevi Breaking Bad dizisi ile başlıyoruz. 9.4 imdb puanı ile şüphesiz gelmiş geçmiş en beğenilen dizilerden. 50 yaşında lisede kimya öğretmeni olan Walter maddi açıdan ailesinin gereksinimlerini karşılayabilmek için araba yıkamacısında ek iş yapmaktadır ancak bir süre sonra ileri derecede akciğer kanseri olduğunu ve çok kısa bir ömrünün kaldığını öğrenir. Ailesine daha çok para bırakabilmek için kimya bilgilerini uyuşturucu yapımında kullanmaya karar ve macera tam da burada başlar. Walter’ın tane tane konuştuğu İngilizcesi çok faydalı olacak ve her bölümü soluksuz izleyeceksiniz. Hala izlemediyseniz mutlaka izlenecekler listenize almayı unutmayın.

 

2. Friends

 

Friends dizisini duymayanınız yoktur. Çok sevilen ve tam on sezon süren dizi Amerikan sitcom türündedir. Manhattan’da yaşayan geçmişleri bir şekilde kesişmiş bir grup arkadaşın hayatını konu alır. İçinizi ısıtacak, daha önce izlediyseniz bile tekrar tekrar izlenecek türden bir dizi. Ayrıca, İngilizcenizi eğlenceli bir şekilde geliştirmek ve Amerikan İngilizcesini yakından tanıma fırsatı yakalamanız için çok faydalı bir kaynak olacağını garanti ederiz.

 

3. The Crown

 

Özellikle tarihi ve dönem dizilerini sevenler için muhteşem bir dizi. Dizi, Kraliçe II. Elizabeth'in saltanat dönemini anlatan bir biyografi hikâyesidir. II. Dünya Savaşı’nın yarattığı yıkımın ardından İngiltere siyasi karışıklık içindedir ve bu zorlu dönemde tahta bir kadın geçmektedir. II. Elizabeth'in tahta geçmesi ile yeni bir dönem başlayacaktır. Kraliçe II. Elizabeth'in tahttaki ilk yıllarının perde arkasının konu edildiği dizide, siyasi rekabetler, aşk ve 20. Yüzyılın ikinci yarısına şekil veren olaylar anlatılıyor. Bu dizi sayesinde sadece İngilizcenizi geliştirmekle kalmayıp tarihle ilgili de önemli bilgiler edineceksiniz.

 

4. Stranger Things

 

Her yaştan seyircinin ilgisini çekecek olsa da bilim kurgu ve korku tutkunu gençlerin özellikle seveceği bir diziye atlayalım. Stranger Things dizisi kaybolan arkadaşlarını arayan 3 çocuk ve onlara yardım eden olağanüstü yeteneklere sahip başka bir çocuğu konu alıyor. 80’lere merakınız varsa kaçırmayın deriz çünkü hikaye bu yıllarda geçiyor. Kısa ve anlaşılır konuşma diline sahip bu diziyle hem İngilizcenizi geliştirecek hem de  heyecanlı dakikalar geçireceksiniz.

 

5. The Queen’s Gambit

 

Sırada diğerlerine göre daha yeni bir dizi var. The Queen’s Gambit dizisi  1950’li yıllarda Kentucky’de bir yetimhanede büyüyen satranç dâhisi bir kız Beth Harmon’un hikayesini anlatıyor. Dizinin ana konusu satranç gibi gözükse de dizide kadın hakları üzerine de vurgular vardır. Ayrıca, Beth’in çocukluktan yetişkinliğe yaşadığı süreci anlattığından farklı dönemlere ait mekân ve kostümler de ilginizi çekecek. Kullanılan İngilizcenin sade ve anlaşılır olmasının yanı sıra satranç meraklıları için terimlerin İngilizcelerini de öğrenmek eğlenceli olacaktır.

 

6. Suits

 

Hukuk terimleri barındıran bir dizi olan Suits ile listemize devam edelim. Bir dahi olan Mike hukuk fakültesinden atılır. Harvard mezunu Harvey Specter ile Mike’ın yolu NewYork’ta kesişir. Harika bir fotografik hafızaya sahip olan Mike Harvey tarafından hemen fark edilir. İkilinin birlikte çalışmaya başlamasıyla olaylar başlar. Merak etmeyin bu diziyi keyifle izlemek için hukuk sevmeniz gerekmiyor, son derece hızlı bir tempoda ilerleyen bu dizi İngilizcenizi rahatlıkla geliştirebilirsiniz.

 

7. How I Met Your Mother

 

Arkadaşlık konulu sitcom dendiğinde How I Met Your Mother kesinlikle ilk akla gelen isimlerden. 2030 yılında Ted Mosby iki çocuğunu karşısına alıp anneleriyle nasıl tanıştıklarını anlattığı uzun bir hikâye ile dizi başlıyor. Ted, 2005 yılından anlatmaya başladığı hikâyede en yakın arkadaşları Marshall, Lily, Barney ve Robin ile yaşadığı birbirinden komik ve güzel anıları anlatıyor. Bu 5 arkadaşın kendilerine ait, güzel anılarını izlerken hem çok güleceksiniz hem de içiniz ısınıcak. Bol bol arkadaş arası sohbete tanık olacağınız bu dizinin İngilizcenize şüphesiz büyük katkısı olacaktır.

 

8. House of Cards

 

Bir romandan uyarlanan House of Cards politik drama türünün muhteşem örneklerinden bir tanesidir. Ana karakter olan Frank Underwood’un kör edici hırsını, izleyicisini hayrete düşüren acımasızlıklarını ve başarıya götüren yolda ne denli pislik bir adama dönüşmesini gözler önüne seren yapım güçlü oyuncu kadrosu ve gerçekçi anlatımı ile dikkat çekiyor. Özellikle politikaya ilgi duyanlar ve iş İngilizcesini geliştirmek isteyenler için uygun olacaktır.

 

9. Sex Education

 

Şimdi sırada İngilizce aksanı meraklılarının özellikle ilgisini çekecek eğlenceli bir dizi var. İlk bakışta sadece gençlik komedisi gibi gözükse de cinsellik ve anatomi konularına dair eğitici bilgiler içeren Sex Education oldukça popüler bir Netflix dizisi. Annesi bir seks terapisti olan ergenlik çağındaki Otis'in dünyasında başlayan dizi, zamanla o bölgedeki hayatlara da ışık tutuyor. Genelde Amerikan dizilerinden alışık olduğumuz günlük konuşma dili ve argo tabirlerinin biraz da İngiliz kültüründeki şekillerini görmek ve farklı telaffuzlara adapte olmak için oldukça faydalı ve eğlenceli bir dizi.

 

10. Avatar - The Last Airbender

 

The Last Airbender bir çocuk çizgi dizisi gibi gözükse de yetişkinlerin de keyifle izleyeceği harika bir yapım. Asya etkileri taşıyan dövüş sanatları ve elementler etrafında dönen Avatar Aang ve arkadaşlarının dünyayı acımasız Ateş Kralı'ndan kurtarmak için çıktıkları macerayı anlatmaktadır. Arkadaşlık, hayat, aile gibi önemli kavramlara dair etkileyici öğretileri var. Ayrıca, merak ve aksiyonu her bölümde ayakta tutan bir dizi. Anime merakınız olmasa bile severek izleyeceğinizden emin olabilirsiniz. Bir çizgi dizi olduğu için İngilizce olarak listemizdeki en rahat anlaşılır seçenek olacaktır.

 

 

Umarız listemizi keyifli bulmuşsunuzdur. İngilizcenizi geliştirmek için yabancı diziler güzel bir alternatifken tek başına yeterli değil. Gramer kurallarına hakim olmak, kelime hazinenizi arttırmak da konuşmanızı geliştirecek, ana dili İngilizce olan birini duyduğunuzda daha iyi anlamanıza ve iletişim kurmanıza yardımcı olacaktır. Bunun için FONO Yayınları eğitim setlerimize, kitaplarımıza ve online kurslarımıza göz atabilirsiniz.

 

Etiketler: ingilizcediziler
Ocak 20, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR